Kjære Justisminister, vil du bli med meg på Kino?

Jeg unngår stort sett å lese aviser. Årsakene er mange - men hovedgrunnen er at jeg er ungdom og Snapchat er utvilsomt mer interessant. Unntaksvis leser jeg nettavisene hvis jeg har lekser eller vet at det er noe jeg er interessert i som for eksempel at Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix nok engang på lørdag. Hurra! Da var det fryktelig morsomt å lese om reaksjonene etter kåringen dagen derpå og ikke minst se videoopptak av han og høre på låten igjen og igjen og igjen. Gleden over at Alexander Rybak vant ble kort når jeg uheldigvis kom over en mediesak jeg skulle ønske jeg ikke hadde sett - Norges Justisminister Sylvi Listhaug og hennes Facebook innlegg som anklager Arbeiderpartiet for å «støtte terroristenes rettigheter fremfor nasjonens sikkerhet».

Vanligvis ser jeg ingen grunn til å la meg provosere av slik fordi det er mange voksne som er flinkere en meg til å argumentere for hvorfor dette var ugreit. Men i løpet av helgen kjente jeg på at følelsene ble satt i sving særlig da jeg forberedte et nytt innlegg om «Markering av Europas minnedag for ofrene etter terror». Det fikk meg til å tenke på «avtalen» jeg har med foreldrene mine for at jeg skal ha denne blogg. Jeg skal være «ansvarsbevisst» på hva jeg legger ut om meg selv og «skal unngå å såre andre». At mine argumenter skal være saklig begrunnet til og med når følelsene er høyt oppunder taket.

Jeg har lurt på mange ting: Hvem er det Justisministeren representerer i denne saken? Gikk hun over streken? Hvorfor bruker hun akkurat det bildet og ordlyd i teksten? Det er sikkert mange som har forsøkt å forstå hvorfor Justisministeren la ut innlegget hennes på Facebook. Men jeg tror at poenget hennes var nettopp for å provosere og Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre og alle vi andre gikk rett inn i fella hennes.

Jeg synes at det er ugreit å anklage noen for å støtte terrorister spesielt når man er landets Justisminister. Man kan være enige om å være uenige men også si unnskyld for å ha såret mange som var berørt av terrorhendelsene i Norge. Skal ikke hun være Justisminister for oss alle? Statsråden har en såpass viktig jobb som skal være til inspirasjon for min generasjon at jeg føler hun gjør narr av den stilling hun har. Tanken som har streifet meg er at Justisministeren misbruker betydningen av ordet terrorist og undergraver arbeidet med å bekjempe ekstremisme. Hun beskylder mange som sto side om side med oss i begravelsen til min søster om å støtte terroristene. Er vi i ferd med å få det samme ordskifte i de politiske debatter i Norge som finnes i USA?

Jeg er på ingen måte politisk aktiv eller engasjert, og har foreløpig ingen tilhørighet til noe parti. Om jeg kunne bidra til en løsning, hadde jeg invitert Justisministeren med på kino for å se Utøya filmen. Jeg kan spandere billettene til oss men popcorn kan vi nok ta en annen gang da filmen ikke er en «popcorn-film». Kanskje vi etter filmen kunne sette oss ned og tatt en prat, og da kunne jeg fortalt henne om hvordan det var å miste søstera mi. I den verden jeg ser for meg, hadde hun takket ja.

Til neste gang.

Savannah SB

#utøyafilm #Listhaug #utøya

8

Kjære Savannah, du er så med flink ord, tanker og følelser. Veldig bra skrevet. Her sitter vi i frustrasjon over en regjering som ikke skåner, og som setter folket opp mot hverandre - og vi vet ikke hva vi skal gjøre. .Vi ser så mye som ikke er bra i verden, krig og ufred overalt - her i Norge har "vi" det så godt med oss selv at vi ikke vil hjelpe mennesker i nød. Jeg håper en dag at vi får noen inn i regjering som kan ta vare på mennesker, åpne opp for å hjelpe og slutte med å hige etter mer mer mer. Det som betyr noe er de små ting, hvor familien står i fokus. Hils til alle, tenker på dere og på søster Sissi - det gjør jeg. Klem.... <3

Gunn FIske: Tusen takk Gunn for gode ord. Jeg setter utrolig stor pris på at du leste mitt innlegg. Jeg skal hilse fra alle i familien. Klem fra meg

Jeg blir med deg på kino Savannah hvis hun ikke vil.

Pappa: Takk pappa.

sykt bra skrevet!!

Helena Westergren: Tusen takk Helena. Jeg setter stor pris på at du lest mitt innlegg og la igjen en hyggelig kommentar.

Dette var helt utrolig bra skrevet !

kaosverden89: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg setter stor pris på at du har lest mitt innlegg og kommentert.

Skriv en ny kommentar