Dagen ble redda

Det aller viktigste når man er konfirmant er hva man skal ha på seg. En av det viktigste kulturell arv vi har i Norge er bunaden. I nesten 150 år har nordmenn brukt bunad. Ifølge Norsk institutt for Bunad og Folkedrakt, finnes det 450 drakter og plagg som betegnes som bunad. Nær 70 prosent av alle norske kvinner har en bunad hengende i skapet, og samlet verdi av norske bunader antas å være mer enn 30 milliarder kroner i følge Husfliden.

Nedre Buskerud Bunad

Etter en veldig sein start med å komme igang, ble konfirmasjonsdagen min reddet takket være Eli. Eli har brodert bunaden min (stakk, lue, veske og belte) som hun brukte knapt to uker på å bli ferdig. Hun er utrolig dyktig i tillegg til å være veldig snill. Kan absolutt anbefale Eli til fremtidige konfirmanter. Kontaktinformasjon til Eli kan man finne hos Husfliden i Drammen. Nå gjenstår "montering" dvs at bunaden skal bli sydd sammen. Kan puste lettet ut fordi bunaden skal bli ferdig til konfirmasjon i mai. Gleder meg.

Trykk linken for mer informasjon om historien av Nedre Buskerud Bunad skrevet av Hilde Thorsby. Kilden til historien er Kristi Bøhn. Gjett om vi var i slekt. Dessverre gikk kjære Kristi bort i 2016 men endel av arven hennes ligger i alle de bunader til konfirmanter som hun har påtegnet. 

Sammen med Eli

Brodering er utrolig flott.

0

Skriv en ny kommentar